Keynote Speaker

Bas Doorn

Bas Doorn heeft een achtergrond in zowel criminologie als informatica, een aantal jaren werkervaring in de opsporing van cybercrime en de capaciteit om de technische concepten die daarmee samenhangen op een toegankelijke manier uit te leggen en de juridische en beleidsmatige relevantie te duiden.

Bas Doorn stond aan de wieg van Operation Bayonet, een undercoveractie van het Openbaar Ministerie die het wereldnieuws haalde. Samen met de politie slaagde hij erin een maand lang de darknet market Hansa Market over te nemen. Uiteindelijk werd er zo een internationale handel in drugs en andere illegale goederen ontmaskerd. Bas neemt je tijdens zijn keynote mee in het verhaal van deze actie.

Door je mee te nemen in de verschillende aspecten van dit onderzoek, wordt er inzicht gegeven in hoe een digitaal opsporingsonderzoek in zijn werk gaat en welke risico’s darknet markets met zich meebrengen voor Nederlandse bedrijven.

Bas Doorn heeft een achtergrond in criminologie en information security en werkte bij het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Hij was daar werkzaam als specialist cybercrime en bedacht strategieën voor opsporingsonderzoeken op het gebied van cybercrime en darknet markets. Hij is oprichter van Nemis Security, een Nederlands cybersecurity bedrijf dat inloggen op websites makkelijker en veiliger maakt.

Achtergrond

Bas Doorn heeft criminologie en informatica gestudeerd. De afgelopen vijf jaar heeft hij bij het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie gewerkt. Daar was hij werkzaam als specialist cybercrime die met een technische bril meekeek in opsporingsonderzoeken om enerzijds kansen te zien die het resultaat van die onderzoeken maximaliseerden en anderzijds technische concepten op een makkelijke manier uitlegden zodat officieren van justitie beter in staat waren de juridsiche relevantie te duiden.

Daarnaast heeft hij aan de wieg gestaan van Operation Bayonet, waarin de Nederlandse Politie het wereldnieuws haalde door de darknet market Hansa Market een maand lang over te nemen. Tenslotte is hij nu bezig met de startup Chiff, waarin zij een app ontwikkelen die het mogelijk maakt om een veilige en makkelijke manier in te loggen op websites.

Darkweb

Bitcoin / Blockchain

Cybercrime

Cybersecurity

Hacking

Meer informatie volgt later